Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si rapid, poate fi servita ca garnitura, dar si ca fel principal (de post sau pentru vegetarieni) si combina gustul dulceag de ceapa si ciuperci, cu aroma proaspata a usturoiului.
INGREDIENTE TOCANITA DE CIUPERCI
500 gr. de ciuperci curatate si bine spalate
o ceapa mare curatata si spalata
4-5 catei de usturoi curatati si spalati
un ardei gras curatat si spalat
2-3 rosii (decojite)
2 linguri de ulei
sare
piper proaspat macinat
MOD DE PREPARARE TOCANITA DE CIUPERCI
PASUL 1
Tocam marunt ceapa.
Taiem fin usturoiul.
Tocam ardeiul in cubulete mici.
PASUL 2
Pregatim aragazul si o cratita.
PASUL 3
Punem uleiul in cratita.
PASUL 4
Adaugam ceapa si calim timp de 1-2 minute.
PASUL 5
Punem usturoiul si mai calim 1-2 minute, amestecand.
PASUL 6
Adaugam ardeiul tocat, amestecam si calim pana cand legumele devin moi.
PASUL 7
Taiem rosiile in cubulete mici.
PASUL 8
Punem rosiile in cratita si lasam sa fiarba pana cand scade zeama.
PASUL 9
Tocam marunt ciupercile.
PASUL 10
Adaugam ciupercile tocate in cratita si fierbem pana cand se evapora tot lichidul lasat de rosii si de ciuperci.
PASUL 11
Amestecam, din cand in cand.
PASUL 12
Condimentam cu sare si piper macinat.
PASUL 13
Gustam si adaugam verdeata tocata.
PASUL 14
Inchidem aragazul si servim.
Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru
Tocanita de Ciuperci.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu