Postări populare

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

TARTA CU BRANZA SI DOVLECEI ~ reteta ovo-lacto-vegetariana

Cum poti sa impresionezi cu un preparat super delicios, fara sa fi un expert in bucatarie? Foarte simplu! Pregatesti o tarta cu dovlecei si branza
Chiar si cei care nu prea iubesc legumele or sa fie usor pacaliti. 
Este excelenta ca aperitiv, minunata la micul dejun (asta daca mai ramane ceva) si perfecta la pranz, simpla, alaturi de o salata. Si se face atat de simplu, pentru ca nu este o tarta „adevarata” cu crusta de aluat, care ar putea sa ne dea batai de cap, ci o placinta cu legume simpla. 
Pur si simplu amestecam ingrediente, pornim cuptorul, inchidem usa de la bucatarie daca este prea cald si asteptam ca sa se coaca. 
Cel mai mult cred ca ne ia sa radem legumele. In combinatie cu dovleceii puteti sa puneti orice legume va plac: morcovi sau telina rase, cateva frunze de spanac proaspete, o mana cu boabe de porumb fierte, cateva ciuperci calite, 2-3 fire de ceapa verde sau cateva buchetele de broccolii fierte. 
Nu este o placinta care va creste foarte mult, ci o tarta aperitiv cu branza care va avea o consistenta usor umeda. 
Eu am folosit o telemea de capra putin sarata, dar este foarte buna si cu branza de vaca, cu cascaval sau parmezan, sau mai simplu spus cu orice branzeturi va plac si aveti. 
Desi este o reteta ovo-lacto-vegetariana, cred ca o sa-i convingeti si pe cei mici, macar sa guste, din aceasta placinta cu dovlecei si branza, pentru ca legumele nu se simt. Daca puneti insa si cateva bucatele de piept de pui fiert in compozitia pentru tarta, sigur or sa mai ceara o portie! 
Ce ziceti, merita sa incercati (daca nu ati facut-o deja)? 

INGREDIENTE TARTA CU DOVLECEI SI BRANZA


600 g de dovlecel
120 g de faina
50 ml de ulei
250 g de branza telemea (de vaca sau de capra) sau de cascaval
5 oua
o legatura de marar spalat
o ceapa curatata si spalata
o mana de seminte curatate (de dovleac, de floarea soarelui sau chiar muguri de pin)
o jumatate de plic cu praf de copt
sare
piper proaspat macinat




MOD DE PREPARARE TARTA CU DOVLECEI SI BRANZA
PASUL 1
Radem dovlecelul pe razatoarea mare, curatat sau nu de coaja. Presaram deasupra sare si ii lasam sa-si lase apa minim 30 de minute
PASUL 2
Radem ceapa sau o tocam foarte marunt, si apoi o stoarcem bine.
PASUL 3
Radem branza telemea (sau cascavalul) si tocam marunt mararul.
PASUL 4
Incalzim cuptorul.
PASUL 5
Punem praful de copt peste faina si le amestecam.
PASUL 6
Punem ouale intr-un bol incapator si le batem bine. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam.
PASUL 7
Punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
PASUL 8
Adaugam dovleceii, storsi foarte bine de zeama pe care si-au lasat-o.
PASUL 9
Punem ceapa, mararul si branza rasa.
PASUL 10
Condimentam cu piper macinat si sare (mai putina daca branza este sarata) si amestecam bine pana cand obtinem un aluat uniform.
PASUL 11
Pregatim o tava cu dimensiunile de 25x20 cm, in care aranjam hartie pentru copt.
PASUL 12
Rasturnam in tava compozitia pentru placinta, nivelam usor deasupra si presaram peste ea semintele.
PASUL 13
Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
PASUL 14
Cand placinta cu dovlecei este rumenita, o scoatem din cuptor.
PASUL 15 
Servim rece, dar este buna si calduta.

Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru Tarta cu Dovlecei si Branza.
POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu