Postări populare

vineri, 22 ianuarie 2016

AICI SI ACUM ~ OSHO

AICI SI ACUM ~ OSHO



DESCARCARE GRATUITA

Descriere

Dumnezeu, cunoasterea ultima sau moksha reprezinta fructul cautarii proprii, dedicarea totala si efortul sincer depus în sadhana. Este o înflorire reala care se produce de la sine. Însa poti merge si în piata pentru a cumpara flori artificiale. Desigur, ele vor tine mai mult. Si aceste flori de plastic îi vor pacali pe ceilalti - ei vor vedea si vor crede ca sunt reale - dar pe tine nu te pot pacali. 

Pentru a obtine flori reale trebuie sa pregatesti pamântul, sa sadesti seminte, sa le uzi, sa le îngrijesti, si dupa un timp vor aparea florile. Sadhana proprie este la fel ca si o planta. Ai grija de planta si floarea va aparea de la sine. Însa noi ne grabim si nu avem deloc rabdare. Spunem: „Nu ne intereseaza planta; vrem direct floarea!“ 

Foarte multi elevi care nu stiu sa rezolve o problema de aritmetica se uita la sfârsitul manualului pentru a obtine raspunsul. 

Desi raspunsul este acelasi cu al elevului care a rezolvat el problema, totusi este diferit - între ele exista o diferenta fundamentala. Ideea nu este de a gasi raspunsul, ci de a învata cum sa ajungem la acel raspuns. Iar cel care l-a furat de la sfârsitul cartii, cu siguranta nu a învatat nimic. 

Aceeasi diferenta exista între cei care ajung singuri la cunoasterea Adevarului Suprem si cei care afla raspunsurile din carti sau de la altii - o astfel de cunoastere spirituala este doar un raspuns furat de la sfârsitul cartii. O religie vie apare în existenta traind-o, nu furând raspunsurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu