Postări populare

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

CELE MAI BUNE CEAIURI MEDICINALE CARE SCAD COLESTEROLUL

Organismul nostru, pentru a funcţiona, are nevoie în mare parte de grăsimile din fluxul sângelui, ce conţin colesterol. 
Dacă nivelul de colesterol ,,rău” creşte peste valoarea optimă, atunci există riscul apariţiei unor boli precum ateroscleroza, infarctul sau atacul vascular cerebral.



Cele mai indicate ceaiuri care ajută la scăderea nivelului de colesterol ,,rău” (LDL) sunt:

  1. Ceaiul de anghinare ajută la scăderea LDL-ului şi reglează procesele chimice din interiorul organismului.
  2. Ceaiul de ghimbir, mai exact cel din rădăcina acestuia poate reduce cantitatea nivelului de LDL din organism. Mai are rol în protejarea sistemului cardiovascular împotriva formării cheagurilor sanguine ce determină atacuri cardiace.
  3. Ceaiul de păpădie scade LDL-ul şi îl creşte pe cel bun (HDL). E indicat consumul a 3 căni pe zi.
  4. Ceaiul verde are acelaşi rol ca şi ceaiul de păpădie, scăzând nivelul de LDL şi crescându-l pe cel de HDL. Bea 2-3 căni din acest ceai pe zi.
  5. Ceaiul din frunze de dafin scade nivelul de colesterol, dar şi pe cel al glicemiei. Dacă aveţi această problemă, este de preferat să consumaţi o cană din acest ceai după masă, timp de 3 săptămâni.
  6. Ceaiul de patlagină este un adjuvant perfect pentru a reduce creşterea valorii optime a colesterolului.

Alimentele nepermise consumului dacă aveţi colesterolul mărit:

  • Cerealele: brioşele, cornurile, biscuiţii dulci, saleurile, sticks-urile.
  • Carnea: cea grasă, toate mezelurile.
  • Dulciuri: toate prăjiturile care conţin unt, smântână, ciocolata, halva.
  • Fructe şi legume: alunele, cartofii prăjiţi în grăsimi nepermise, caju, curmalele, fasolea, lintea, macul, mazărea uscată, nucile, prunele uscate, smochinele, stafidele.
  • Ouă şi lapte: gălbenuşul de ou, iaurtul şi brânzeturile grase, smântâna, laptele integral; cel praf, nu se consumă mai mult de 3 ouă pe săptămână.
  • Peşte: icrele şi tot peştele care este gătit în grăsimi interzise.
Se interzice consumul de băuturi cum sunt cele alcoolice, dar şi consumul de sare în exces şi a sosurilor pe bază de maioneză.

În cazul colesterolului mărit, printre alimentele recomandate, regăsim:

  • Cerealele: orezul, paste din făina integrală, pâinea integrală, de secară, neagră.
  • Carnea: se evită consumul de pielițe în cazul celei de pui; este de preferat cea de curcan, iepure, viţel, vânat.
  • Dulciuri: budincă de griş sau de orez, salată de fructe, şerbet, tartă cu fructe.
  • Fructe şi legume: orice tip de fructe sau legume proaspete, uscate sau conservate, dar fără zahăr, bineînţeles, cu excepţia celor interzise.
  • Ouă şi lactate: brânză de vaci dietetică, lapte degresat, albuş de ou.
  • Peşte: orice tip de peşte doriţi, proaspăt sau conservat.
  • În cazul grăsimilor se pot folosi cele vegetale, cum sunt uleiurile.

Sursa : YVE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu