Postări populare

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

CELE MAI BUNE CEAIURI MEDICINALE CARE SCAD COLESTEROLUL

Organismul nostru, pentru a funcţiona, are nevoie în mare parte de grăsimile din fluxul sângelui, ce conţin colesterol. 
Dacă nivelul de colesterol ,,rău” creşte peste valoarea optimă, atunci există riscul apariţiei unor boli precum ateroscleroza, infarctul sau atacul vascular cerebral.



Cele mai indicate ceaiuri care ajută la scăderea nivelului de colesterol ,,rău” (LDL) sunt:

  1. Ceaiul de anghinare ajută la scăderea LDL-ului şi reglează procesele chimice din interiorul organismului.
  2. Ceaiul de ghimbir, mai exact cel din rădăcina acestuia poate reduce cantitatea nivelului de LDL din organism. Mai are rol în protejarea sistemului cardiovascular împotriva formării cheagurilor sanguine ce determină atacuri cardiace.
  3. Ceaiul de păpădie scade LDL-ul şi îl creşte pe cel bun (HDL). E indicat consumul a 3 căni pe zi.
  4. Ceaiul verde are acelaşi rol ca şi ceaiul de păpădie, scăzând nivelul de LDL şi crescându-l pe cel de HDL. Bea 2-3 căni din acest ceai pe zi.
  5. Ceaiul din frunze de dafin scade nivelul de colesterol, dar şi pe cel al glicemiei. Dacă aveţi această problemă, este de preferat să consumaţi o cană din acest ceai după masă, timp de 3 săptămâni.
  6. Ceaiul de patlagină este un adjuvant perfect pentru a reduce creşterea valorii optime a colesterolului.

Alimentele nepermise consumului dacă aveţi colesterolul mărit:

  • Cerealele: brioşele, cornurile, biscuiţii dulci, saleurile, sticks-urile.
  • Carnea: cea grasă, toate mezelurile.
  • Dulciuri: toate prăjiturile care conţin unt, smântână, ciocolata, halva.
  • Fructe şi legume: alunele, cartofii prăjiţi în grăsimi nepermise, caju, curmalele, fasolea, lintea, macul, mazărea uscată, nucile, prunele uscate, smochinele, stafidele.
  • Ouă şi lapte: gălbenuşul de ou, iaurtul şi brânzeturile grase, smântâna, laptele integral; cel praf, nu se consumă mai mult de 3 ouă pe săptămână.
  • Peşte: icrele şi tot peştele care este gătit în grăsimi interzise.
Se interzice consumul de băuturi cum sunt cele alcoolice, dar şi consumul de sare în exces şi a sosurilor pe bază de maioneză.

În cazul colesterolului mărit, printre alimentele recomandate, regăsim:

  • Cerealele: orezul, paste din făina integrală, pâinea integrală, de secară, neagră.
  • Carnea: se evită consumul de pielițe în cazul celei de pui; este de preferat cea de curcan, iepure, viţel, vânat.
  • Dulciuri: budincă de griş sau de orez, salată de fructe, şerbet, tartă cu fructe.
  • Fructe şi legume: orice tip de fructe sau legume proaspete, uscate sau conservate, dar fără zahăr, bineînţeles, cu excepţia celor interzise.
  • Ouă şi lactate: brânză de vaci dietetică, lapte degresat, albuş de ou.
  • Peşte: orice tip de peşte doriţi, proaspăt sau conservat.
  • În cazul grăsimilor se pot folosi cele vegetale, cum sunt uleiurile.

Sursa : YVE.RO

CEA MAI PUTERNICA INVATATURA A PARINTELUI ILARION ARGATU



RUGACIUNE DE CERERE :



Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmaşul meu(numele), dezleagă-le! Dezleagă şi intru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă şi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele) iartă-mă! 

În timpul rugăciunii cere: Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălţăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere şi spor, etc (tot ce crezi că ţi-a fost legat). Amin! 


"Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gabriel, duceţi nevrednica mea rugăciune şi nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor mele, ale părinţilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiţi din neamurile noastre, ale moşilor şi strămoşilor până la al nouălea neam şi-mi dăruiţi mie împlinirea dorinâei mele (spui dorinţa)". 



Cine a fost părintele Ilarion Argatu? 


Părintele Ilarion, pe numele său de botez, Ioan, s-a născut la 2 august 1913, în localitatea Valea Glodului, comuna Vultureşti, judeţul Suceava, şi a trecut în nefiinţă la 11 mai 1999, la Mănăstirea Cernica. Preot ortodox, renumit pentru slujbele de exorcizare pe care le-a ţinut în Europa şi America, după 1990,  părintele Argatu a fost deshumat în 2005, iar trupul său a fost găsit aproape intact. 


Arhimandritul Ilarion Argatu a trecut la cele veşnice la data de11 mai 1999,  la vârsta de 86 ani. A cerut să fie înmormântat în comuna Boroaia, acolo unde a ridicat, cu eforturi inimaginabile, o frumoasa biserică şi unde a slujit mulţi ani ca preot. 


A fost înmormântat într-o criptă săpată în pronaosul bisericii alături de soţia sa. 


Ioan Argatu a urmat şcoala cu 5 clase din Valea Glodului, apoi, la îndemnul unchiului său, Epifanie Crăciun, stareţul Mănăstirii Cocoş din Dobrogea, a mers la Seminarul Teologic cu 8 clase din Dorohoi, după care a urmat şi absolvit Facultatea de Teologie din Cernăuţi. 


În paralel cu studiile teologice, a urmat cursurile Şcolii Militare din Bacău, obţinând gradul de sublocotenent. După absolvirea Facultăţii de Teologie şi a şcolii militare, s-a înrolat în armată, fiind trimis ofiţer în cadrul unităţii de grăniceri de la Careii Mari, la graniţa cu Ungaria. 


A urmat şi o şcoală de serviciu social, iniţiată de către ministrul învăţământului de atunci,  Dimitrei Gusti(1933-1934). 

A dat haina militară pe sutană După căsătorie, renunţă la cariera militară şi depune cerere la Mitropolia Moldovei să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Oniceni, fiind preot ajutător al socrului său. 
În anul 1940, este hirotonit ca preot de mir, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. 
În anul 1946, arhiepiscopul şi mitropolitul Moldovei, Irineu Mihălcescu, l-a transferat în interes de serviciu pe preotul Ioan Argatu, de la Parohia Oniceni la Parohia Boroaia, pentru a ridica biserica din acel sat, a cărei construcţie stagnase de 22 ani. 
Părintele Argatu a adus la Boroaia biserica monument istoric de la Râşca şi a procurat, de asemenea, piatra pentru zidărie şi alte materiale. 
Dar lucrările vor intra într-o nouă perioadă de stagnare. 
Devenit incomod pentru autorităţile comuniste, părintele Argatu, fugărit de Miliţie, a stat ascuns mai bine de 16 ani, fiind condamnat chiar la închisoare pe viaţă. 
În 1972, părintele Ioan Argatu a rămas văduv şi, în anul următor, în luna ianuarie 1973, s-a călugărit la Mănăstirea Antim din Bucureşti, luând numele de Ilarion. 
A petrecut, apoi, câţiva ani la Mănăstirea Căldăruşani, iar ultimii 19 ani din viaţă i-a trăit la  Mănăstirea Cernica, unde a fost duhovnicul întregii comunităţi de călugări. 
Aici a exorcizat sute de posedaţi, români si străini.




vineri, 29 ianuarie 2016

SOMEWHERE IN TIME / UNDEVA, CANDVA ( film artistic 1980 - subtitrare RO )

SOMEWHERE IN TIME / UNDEVA, CANDVA ( film artistic 1980 - subtitrare RO )

VIZIONARE PLACUTA !



Scurta descriere :

Anul 1972. Undeva într-o metropolă americană. Aflat la primul său mare succes, un tânăr dramaturg pe nume Richard Collier (Christopher Reeve) este abordat de o ciudată femeie în vârstă. Întoarce-te la mine este tot ce îi spune după ce se pierde în mulţime nu înainte de a-i dărui un ceas cu medalion care conţine fotografia unei femei devastator de frumoase. 
Opt ani mai târziu, în holul unui luxos hotel de pe o insulă exotică descoperă aceeaşi fotografie. Intrigat, Richard începe să facă săpături şi descoperă că este vorba despre poza unei actriţe care a avut o apariţie la hotel în anul 1912.

Richard va dezvolta o obsesie în legătură cu această tulburătoare imagine. El va face o descoperire tulburătoare. Femeia care l-a abordat la teatru în acea seară a anului este chiar actriţa. În noaptea ce a urmat ea avea să-şi dea sufletul. Amintindu-şi vorbele acesteia, Christopher apelează la un savant nebun care crede că întoarcerea în timp este posibilă. După o şedinţă de hipnoză el va fi transportat în anul 1912. Aici el va trăi o incredibilă poveste de dragoste cu actriţa, pe numele ei Elise McKenna (Jane Seymour). Iubirii lor li se va împotrivi despoticul manager al actriţei, William Fawcett Robinson (Christopher Plummer) care vede în prezenţa dramaturgului o ameninţare.




sâmbătă, 23 ianuarie 2016

THE WELL-DIGGER'S DAUGHTER / FIICA FANTANARULUI ( film artistic 2011 - subtitrare RO )

THE WELL-DIGGER'S DAUGHTER / FIICA FANTANARULUI 
( film artistic 2011 - subtitrare RO )

VIZIONARE PLACUTA !



Scurta descriere : 

Pascal este un fantanar mandru si tatal vaduv a sase fete, Patricia fiind cea mai mare si favorita acestuia. Ea se indragosteste de Jacques, un tanar pilot, care provine dintr-o familie instarita. Razboiul izbucneste si Jacques este mobilizat, nemaiputand sa mearga la intalnirea stabilita cu Patricia. Afland ca este insarcinata, ea ii marturiseste lui Felipe, colegul si prietenul tartalui sau, refuzand cererea in casatorie a acestuia. Cand parintii lui Jacques nu accepta sa recunoasca vreo legatura intre fiul lor si tanara fata, Pascal decide sa o instraineze pe aceasta, trimitand-o la sora lui. Dar, Jacques fiind dat disparut, cei din familia Mazel vor reveni asupra deciziei lor, cautand sa se aproprie de nepotel; acestea provoaca gelozia lui Pascal, care trecuse peste supararea cauzata de actiunile fetei si il acceptase pe baietel in familia Amoretti.



MUSIC AND LYRICS / MUZICA SI VERSURILE ( film artistic 2007 - subtitrare RO )

MUSIC AND LYRICS / MUZICA SI VERSURILE ( film artistic 2007 - subtitrare RO )

VIZIONARE PLACUTA !



Scurta descriere : 

Alex Fletcher este un star pop al anilor ’80, caruia i-a cam trecut vremea si nu i-a ramas decat nostalgia vremurilor de celebritate, acum munca sa limitandu-se la balciuri si la parcuri de distractie. Dar carismaticul si talentatul muzician are sansa de a reveni in momentul in care diva Cora Corman il invita sa scrie un duet pe care sa-l cante impreuna. Pare un lucru minunat, insa Alex n-a mai produs nimic de cativa ani, n-a scris niciodata versuri si trebuie sa lanseze un hit in doar cateva zile. In scena intra Sophie Fisher, care are un dar extraordinar de a scrie versuri, care il impresioneaza pe Alex, astfel incat cei doi ajung sa colaboreze si nu numai…



TARTA CU BRANZA SI DOVLECEI ~ reteta ovo-lacto-vegetariana

Cum poti sa impresionezi cu un preparat super delicios, fara sa fi un expert in bucatarie? Foarte simplu! Pregatesti o tarta cu dovlecei si branza
Chiar si cei care nu prea iubesc legumele or sa fie usor pacaliti. 
Este excelenta ca aperitiv, minunata la micul dejun (asta daca mai ramane ceva) si perfecta la pranz, simpla, alaturi de o salata. Si se face atat de simplu, pentru ca nu este o tarta „adevarata” cu crusta de aluat, care ar putea sa ne dea batai de cap, ci o placinta cu legume simpla. 
Pur si simplu amestecam ingrediente, pornim cuptorul, inchidem usa de la bucatarie daca este prea cald si asteptam ca sa se coaca. 
Cel mai mult cred ca ne ia sa radem legumele. In combinatie cu dovleceii puteti sa puneti orice legume va plac: morcovi sau telina rase, cateva frunze de spanac proaspete, o mana cu boabe de porumb fierte, cateva ciuperci calite, 2-3 fire de ceapa verde sau cateva buchetele de broccolii fierte. 
Nu este o placinta care va creste foarte mult, ci o tarta aperitiv cu branza care va avea o consistenta usor umeda. 
Eu am folosit o telemea de capra putin sarata, dar este foarte buna si cu branza de vaca, cu cascaval sau parmezan, sau mai simplu spus cu orice branzeturi va plac si aveti. 
Desi este o reteta ovo-lacto-vegetariana, cred ca o sa-i convingeti si pe cei mici, macar sa guste, din aceasta placinta cu dovlecei si branza, pentru ca legumele nu se simt. Daca puneti insa si cateva bucatele de piept de pui fiert in compozitia pentru tarta, sigur or sa mai ceara o portie! 
Ce ziceti, merita sa incercati (daca nu ati facut-o deja)? 

INGREDIENTE TARTA CU DOVLECEI SI BRANZA


600 g de dovlecel
120 g de faina
50 ml de ulei
250 g de branza telemea (de vaca sau de capra) sau de cascaval
5 oua
o legatura de marar spalat
o ceapa curatata si spalata
o mana de seminte curatate (de dovleac, de floarea soarelui sau chiar muguri de pin)
o jumatate de plic cu praf de copt
sare
piper proaspat macinat




MOD DE PREPARARE TARTA CU DOVLECEI SI BRANZA
PASUL 1
Radem dovlecelul pe razatoarea mare, curatat sau nu de coaja. Presaram deasupra sare si ii lasam sa-si lase apa minim 30 de minute
PASUL 2
Radem ceapa sau o tocam foarte marunt, si apoi o stoarcem bine.
PASUL 3
Radem branza telemea (sau cascavalul) si tocam marunt mararul.
PASUL 4
Incalzim cuptorul.
PASUL 5
Punem praful de copt peste faina si le amestecam.
PASUL 6
Punem ouale intr-un bol incapator si le batem bine. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam.
PASUL 7
Punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
PASUL 8
Adaugam dovleceii, storsi foarte bine de zeama pe care si-au lasat-o.
PASUL 9
Punem ceapa, mararul si branza rasa.
PASUL 10
Condimentam cu piper macinat si sare (mai putina daca branza este sarata) si amestecam bine pana cand obtinem un aluat uniform.
PASUL 11
Pregatim o tava cu dimensiunile de 25x20 cm, in care aranjam hartie pentru copt.
PASUL 12
Rasturnam in tava compozitia pentru placinta, nivelam usor deasupra si presaram peste ea semintele.
PASUL 13
Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
PASUL 14
Cand placinta cu dovlecei este rumenita, o scoatem din cuptor.
PASUL 15 
Servim rece, dar este buna si calduta.

Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru Tarta cu Dovlecei si Branza.
POFTA BUNA!



TOCANITA DE CIUPERCI

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si rapid, poate fi servita ca garnitura, dar si ca fel principal (de post sau pentru vegetarieni) si combina gustul dulceag de ceapa si ciuperci, cu aroma proaspata a usturoiului.
INGREDIENTE TOCANITA DE CIUPERCI
500 gr. de ciuperci curatate si bine spalate
o ceapa mare curatata si spalata
4-5 catei de usturoi curatati si spalati
un ardei gras curatat si spalat
2-3 rosii (decojite)
2 linguri de ulei
sare
piper proaspat macinat



MOD DE PREPARARE TOCANITA DE CIUPERCI
PASUL 1
Tocam marunt ceapa.
Taiem fin usturoiul.
Tocam ardeiul in cubulete mici.
PASUL 2
Pregatim aragazul si o cratita.
PASUL 3
Punem uleiul in cratita.
PASUL 4
Adaugam ceapa si calim timp de 1-2 minute.
PASUL 5
Punem usturoiul si mai calim 1-2 minute, amestecand.
PASUL 6
Adaugam ardeiul tocat, amestecam si calim pana cand legumele devin moi.
PASUL 7
Taiem rosiile in cubulete mici.
PASUL 8
Punem rosiile in cratita si lasam sa fiarba pana cand scade zeama.
PASUL 9
Tocam marunt ciupercile.
PASUL 10
Adaugam ciupercile tocate in cratita si fierbem pana cand se evapora tot lichidul lasat de rosii si de ciuperci.
PASUL 11
Amestecam, din cand in cand.
PASUL 12
Condimentam cu sare si piper macinat.
PASUL 13
Gustam si adaugam verdeata tocata.
PASUL 14
Inchidem aragazul si servim.
Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru
Tocanita de Ciuperci.
POFTA BUNA!



SCRUMBIE LA GRATAR SI SALATA VERDE ~ Retata lu' Dinescu

Scrumbie la grătar şi salată de fasole ~
Reteta lu' Dinescu



PRAJITURA ALBA CA ZAPADA

PRAJITURA ALBA CA ZAPADA



Prajitura Alba ca zapada este una dintre cele mai iubite si populare prajituri. 

Era facuta frecvent de mamele si bunicile noastre pentru ca se facea usor si cu ingrediente pe care le aveau mereu la indemana. 
Din pacate, aceasta reteta a inceput sa fie uitata si ne multumim cu diferite premixuri nesanatoase, gasite prin magazine pentru a ne usura munca. 



GALUSTE DE CARTOFI ~ reteta culinara din Banat

Reteta veche din Banat "Galuste de cartofi" este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!". 

Reteta " Galuste de cartofi" se prepara in special in Banatul de munte. 


Ingrediente: 
• Cartofi
• faina Gold Maya 
• ulei
• sare



Mod de preparare
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. 

Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina Gold Maya si se lasa in continuare pe foc, pana ce adausurile sunt bine fierte. 

Se indeparteaza apoi apa care prisoseste, iar continutul se paseaza bine. Dupa pasare, din amestecul rezultat se ia cate o lingura si se aseaza bucata cu bucata intr-o tava bine unsa, care dupa umplere se da la cuptor sau galustele se prajesc in ulei incins. 

Dupa ce galustele astfel formate au fost rumenite pe ambele parti, se scot pe o farfurie.

Mod de servire
Galustele de cartofi se consuma impreuna cu lapte acru sau varza murata.



CHIFTELE DE LEGUME CU CIUPERCI ~ reteta culinara bucovineana

Rețeta veche “Chiftele de legume cu ciuperci” era folosită în satele din Bucovina la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente: 
• 500 g cartofi
• 2 morcovi
• 1 rădăcină pătrunjel
• 1 țelină mică
• 200 g ciuperci
• 2 ouă
• 50 g brânză
• 1 cană untură sau ulei
• 2 linguri făină Gold Maya
• Sare și piper



Mod de preparare
Cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina se curăță, se spală și se fierb, întregi, în apă clocotită cu sare.

Când sunt gata, se scot, se lasă la răcit, după care se dau prin mașina de tocat Heinner. Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii și se prăjesc în untură sau ulei, se scurg și se dau și ele prin mașina de tocat Heinner, după care se amestecă, într-un castron cu legumele, ouăle, făina Gold Maya, brânză, sare și piper după gust.

Se modelează chifteluțele. 

Se tăvălesc prin făină Gold Maya și se prăjesc în untura încinsă.




POLONICE OLTENESTI ~ reteta culinara

Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. in noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.
Reteta “Polonice oltenesti” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
1 ceapa rosie mare;
2 oua;
250 g de cascaval;
350 g de carnati;
malai Gold Maya
1/2 ardei gras rosu;
1 legatura de patrunjel verde.



Mod de preparare 
Ouale se fierb si se dau prin razatoarea mica. Cascavalul se da si el prin razatoare, apoi se amesteca cu ouale si se framanta ca o pasta.

Carnatii se prajesc in untura sau ulei, apoi se taie pe mijloc si se scoate carnea din ei.

Pasta de ou si cascaval se modeleaza sub forma unor bilute, in mijlocul carora se pune putina carne.

Bilutele se tavalesc printr-o tocatura de verdeata si ardei rosu, apoi se pun la rece.

Mod de servire
Se servesc in polonice de ceapa rosie cu mamaliguta din malai Gold Maya.



TOCANA MUNTENEASCA ~ reteta culinara

TOCANA MUNTENEASCA

Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. in decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului.

Reteta “Tocana munteneasca” este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

TOCANA MUNTENEASCA


Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. in decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului.


Reteta “Tocana munteneasca” este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
• 3-4 cartofi, 
• 500 g. carne de porc, 
• 2 morcovi, 
• 2 ardei grasi, 
• 100 g. ciuperci, 
• 2 cepe mari, 
• sare si piper dupa gust
• untura Ferma noastra
• malai Gold Maya. 

Mod de preparare
Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumeneste in 3-4 linguri de untura Ferma noastra. 

Se taie legumele folosind robotul de bucatarie Heinner: morcovii se taie cubulete iar ardeii in felii (Julienne); ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata, se spala si se taie felii. 

Se adauga legumele peste carne si se tin la foc mediu timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin. 

Apoi se acopera cu apa si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte legumele.

Se adauga cartofii taiati cubulete si se acopera cu capac. Se fierbe totul pana se inmoaie cartofii si sosul scade. Se condimenteaza dupa gust.

Mod de servire

Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta din malai Gold Maya. 

Ingrediente:
• 3-4 cartofi, 
• 500 g. carne de porc, 
• 2 morcovi, 
• 2 ardei grasi, 
• 100 g. ciuperci, 
• 2 cepe mari, 
• sare si piper dupa gust
• untura Ferma noastra
• malai Gold Maya. 



Mod de preparare
Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumeneste in 3-4 linguri de untura Ferma noastra. 

Se taie legumele folosind robotul de bucatarie Heinner: morcovii se taie cubulete iar ardeii in felii (Julienne); ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata, se spala si se taie felii. 

Se adauga legumele peste carne si se tin la foc mediu timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin. 

Apoi se acopera cu apa si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte legumele.

Se adauga cartofii taiati cubulete si se acopera cu capac. Se fierbe totul pana se inmoaie cartofii si sosul scade. Se condimenteaza dupa gust.

Mod de servire
Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta din malai Gold Maya.