Postări populare

luni, 3 august 2015

SEXUALITATEA LA TINERETE


Sexualitatea la tinerețe

Prima fază a maturității se împarte în trei cicluri a câte șapte ani, între vârstele 21 și 42. Este o perioadă foarte bună pentru explorări sexuale și pentru acumularea cunoștințelor despre relații și despre felul în care trebuie să trăiți.
 
 

De la 21 la 28 de ani

Aceasta este perioada când tinerii descoperă bucuriile și necazurile unei relații intime. Pot avea una sau mai multe relații în care îl vor folosi pe partener ca pe o oglindă pentru a-și descoperi propriul potențial ca amanți și ca ființe umane. Tânărul învață de asemenea să-și asume responsabilități, ceea ce reprezintă o provocare pentru el. Este o perioadă în care strădania de a-ți realiza propriile visuri are o importanță covârșitoare, indiferent dacă aceste visuri sunt materiale, sexuale sau spirituale, ori o combinație a lor.
Acum este înțelept să învățați cum să vă respectați corpul, trasând coordonatele pentru o alimentație sănătoasă și făcând exerciții fizice regulate, astfel ca, pe măsură ce avansați în vârstă, să rămâneți în formă și sănătoși.

De la 28 la 35 de ani

Aceasta este perioada unor profunde căutări sufletești și a unor transformări radicale. Orice ar fi trăit o persoană până în acest moment este pus sub semnul întrebării. Tinerii pot avea sentimentul că viața le este răvășită. Relațiile se pot rupe, noi relații se pot forma, direcția vieții sau a carierei se poate schimba brusc. Acestea se întâmplă deoarece natura vă dă o a doua șansă de a vă analiza și de a vă descoperi adevărata chemare a sufletului. Reușita este dificilă, dar revelația vă va îmbunătăți viața. Dacă vă veți urma cu adevărat chemarea inimii, veți deveni mai fericiți și mai sănătoși ca niciodată. Perioada aceasta este un timp în care trebuie să spuneți „da”, indiferent ce ar implica asta și cât de mult v-ar costa.
În acest timp veți fi învățat deja destul de multe despre sex, dragoste și relații. S-ar putea să aveți întrebări arzătoare care necesită un răspuns urgent. Este posibilă dragostea adevărată? Ar trebui să vă întemeiați o familie? Veți găsi vreodată satisfacția sexuală? Se poate îmbina sexul cu spiritualitatea? Corabia vieții voastre s-ar putea să plutească pe ape tulburi pe măsură ce căutați răspuns la aceste întrebări. Unii oameni aleg să se „predea”, considerând chemarea inimii prea greu de urmat. Dacă renunțați, veți plăti pentru această decizie în următorul ciclu de șapte ani, când corpul va începe să vi se deterioreze – semn al deciziei de a renunța.
Femeia poate fi surprinsă să-și descopere, în această fază, o sexualitate foarte intensă. S-ar putea să dorească mai multe relații sau să vrea să experimenteze stiluri diferite de a face dragoste și folosirea unor jucării sexuale. Este momentul culminant al femeii în ceea ce privește exprimarea senzualității, a pasiunii – ea încearcă să se exprime în totalitate ca femeie. Reușita în realizarea acestor dorințe o va ajuta mai târziu să devină o femeie înțeleaptă, deoarece își va trăi viața la potențialul maxim, fără restricții. Așa cum femeilor le ia mai mult timp decât bărbaților ca să se excite pe deplin, la fel, ele au nevoie de timp pentru a realiza sexul deplin, dorind mai întâi să consolideze dimensiunile dragostei și ale relației cu un partener.
În timpul acestui ciclu, de la 28 la 35 de ani, practicile Tantra pot aduce mari beneficii unui cuplu și îl vor ajuta să îmbine exprimarea sexuală deplină cu spiritualitatea și dragostea. Tipuri total diferite de bărbați și de femei vor fi ajutați să trăiască în armonie și înțelegere, învățând neprețuitele lecții pentru continua îmbogățire a vieții.

De la 35 la 42 de ani

Mulți oameni au sentimentul că după vârsta de 35 de ani sunt terminați. Acest lucru este adevărat doar pentru cei care nu și-au ascultat chemarea inimii ce-i îndemna la transformare în ciclul anterior. Roadele a ceea ce ați trăit sau nu într-un ciclu se arată întotdeauna în ciclul următor de șapte ani.
Dacă nu ați trăit ceea ce natura v-a oferit într-un ciclu, încă nu este prea târziu. Vă puteți întoarce și realiza ce ați omis, cu o și mai mare intensitate. Este ca și când ați da la o parte un dig de pe râul vieții, permițând apei să curgă din nou nestingherită. Nu este niciodată prea târziu să vă ascultați chemarea inimii, chiar până la ultima suflare.
Această perioadă este una de exprimare a creativității. Toate învățăturile acumulate în viață se revarsă acum într-un torent al exprimării lor. Puteți să vă dedicați îndrumării altora, sau să pictați, sau să vă faceți o grădină, să clădiți o casă, să întemeiați o familie sau să porniți o afacere. Începeți să stăpâniți lucrurile pe care ați avut curajul să le învățați de-a lungul vieții. Din acest motiv, această perioadă poate fi un timp al unei intense împliniri și fericiri, pe măsură ce plutiți pe valurile învățăturilor corect aplicate. Acesta este tipul de fericire pe care nu vi-l puteați imagina atunci când v-ați început călătoria, în prima tinerețe. Vă puteți simți mult mai împăcați cu voi înșivă decât erați atunci. Acesta este cu adevărat ciclul împlinirii.
Se poate să descoperiți o impresionantă dimensiune spirituală a sexului. Câteodată, puteți simți că sexualitatea voastră se poate transforma într-o experiență de meditație profundă, care transcende toate șabloanele emoționale de atașament. Dacă practicați Tantra, puteți descoperi că este posibilă contopirea cu altă ființă umană, când toate cele șapte chakre încep să vibreze la unison.
În schimb, dacă până acum nu ați reușit să trăiți în acord cu propria natură, acesta poate fi un moment în care riscați totul pentru a vă găsi fericirea. S-ar putea să căutați un sfătuitor spiritual, sau să vă alăturați unui grup de dezvoltare a personalității, sau să citiți cât de mult puteți pentru a găsi o cale de ieșire din situația în care vă aflați. Este posibil să descoperiți că trupul vostru dă semne de boală și să întreprindeți transformări radicale ale stilului de viață. În acest caz, aveți încredere în acest simț ce vă îndeamnă la schimbare. Căutați ceea ce vă îmbogățește viața, și veți descoperi drumul cel bun.
Bărbații pot constata o diminuare a nevoilor sexuale. Ei pot observa că erecția nu mai este la fel de viguroasă sau că au nevoie de mai mult timp între ejaculări pentru a se excita din nou. Acest fapt va genera anxietate la unii bărbați, și ei vor căuta metode de a da timpul înapoi. Metodele de tratament holiste pot ajuta la îmbunătățirea sănătății și libidoului, iar învățăturile Tantra vă vor arăta cum să vă utilizați forța vitală în timpul actului sexual.

Sugestii pentru a intra în conexiune cu partenerul

În prima tinerețe, multe cupluri sunt foarte ocupate, încercând să-și organizeze viețile. Când ajungeți acasă, la sfârșitul unei zile marcate de stresul de la serviciu, este înțelept să vă faceți timp pentru a intra în armonie unul cu celălalt.
• Înainte de a face dragoste, luați masa sau faceți o baie împreună. Nu vă așteptați ca, sosiți acasă după prestarea diferitelor activități zilnice, să vă puteți bucura imediat de o partidă grozavă de sex. Aveți nevoie de o perioadă de tranziție pentru a institui conexiunea dintre voi.
• La baia de dinaintea actului sexual, adăugați uleiuri aromate în apă. Cel de trandafiri vă conectează cu inima, lemnul de santal este calmant și revigorant și totodată un afrodiziac ușor, care conectează sexul cu spiritualitatea. Alegeți-vă uleiul după sfatul unui specialist sau folosind o carte de aromaterapie.
• Realizați un spațiu special. Faceți o înțelegere clară că acesta este timpul și spațiul vostru pentru a vă explora. Scoateți telefonul din priză. Curățați și aranjați împreună templul dragostei voastre.
• Arătați-vă respect în timpul actului sexual. Întrebați-vă frecvent unul pe celălalt dacă vă simțiți bine. 

(Ma Ananda Sarita & Swami Anand Geho, „Sexul tantric”, Pro Editură și Tipografie, 2004)
 
sursa : LUMEA FENG SHUI
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu