Postări populare

duminică, 23 august 2015

FUZIUNEA AMOROASA DINTRE BARBAT SI FEMEIE

Fuziunea amororasă dintre bărbat şi femeie,
o reflectare a jocului divin dintre conştiinţă şi energie.

 
Din punct de vedere spiritual, interacţiunea amoroasă între bărbat şi femeie, reflectă  la nivel concret jocul dintre conştiinţă şi energie, dintre SHIVA şi SHAKTI. SHIVA, principiul masculin universal reprezintă  Marele Spirit, Spiritul Universal în efervescenţă, în manifestare. 
Ca principiu universal, SHIVA este legat în mod direct de funcţia mentală şi de Spiritul Etern. 
Bărbatul, în timpul jocului amoros, este sau ar trebui să fie întruchiparea lui SHIVA – conştiinţa necondiţionată, infinită şi plină de beatitudine. 
Bărbatul îl poate manifesta pe SHIVA în momentul în care este permeabil conştiinţei shivaice. 
Bărbatul care practică continenţa, nelăsându-se  prins de plăcerile dorinţelor inferioare, necăzând în capcana atracţiei generată de dorinţa împlinirii simţurilor fizice, în timpul jocului amoros contemplă, prin implicarea detaşată pe care o manifestă, asemenea lui SHIVA, jocul minunat al energiei, a lui SHAKTI, în iubita sa. 

Natura femeii este în mod tainic atrasă de conştiinţa shivaică şi chiar dacă bărbatul nu este pe deplin fuzionat cu conştiinţa shivaică, datorită raportării femeii, pentru o polarizare totală, la acest principiu universal în timpul jocului amoros, acesta se poate manifesta în fiinţa bărbatului. 
În Shiva Purana se spune despre SHIVA că „natura sa este atât de extraordinară încât el nu poate fi cunoscut decât prin experienţă spirituală directă”. 
„Conştiinţa sa este de o puritate şi de o luminozitate absolută. 
Shiva deţine independenţa şi libertatea absolută, nefiind supus niciunei legi. 
El este stăpânul legilor cosmice. 
El este suprema fericire infinită, iubirea, compasiunea infinită. 
 Aureola arzătoare a lui Shiva reprezintă nu numai gloria şi energia divinităţii dar şi focul purificării care distruge falsele concepte ale spiritului, pasiunile oarbe, dorinţele posesive şi orgoliul nemărginit al ego-ului.” SHIVA, spun textele sacre, ne învaţă calea către Eliberare, calea transformării conştiinţei, calea de reîntoarcere la unitatea esenţială.

De aceea, spiritualizarea profundă a actului amoros prin intenţie şi atitudine, prin manifestarea principiilor fundamentale masculin şi feminin, este o modalitate încântătoare de transformare interioară. 
Aceasta este posibilă cu minima condiţie ca bărbatul să realizeze în mod perfect continenţa sexuală. 
Prin urmare, continenţa masculină face ca actul amoros să devină dintr-o cursă contra-cronometru spre a atinge orgasmul, un mijloc plăcut şi fascinant de a accesa nivele superioare de conştiinţă.

De legi de tine chiar bucuria cea mai pură
Pe dată ai şi frânt aripile vieţii;
Dar de te bucuri de această bucurie,
lăsând-o liberă în voia ei,
Tu vei trăi în minunatul
veşnic răsărit al Eternităţii
.”  (William Blake)

SURSA :  YOGAESOTERIC.NET

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu